Sağlıklıya grip, risk grubuna hem grip hem zatürre aşısı
Bütün dünya Covid-19 aşısı haberlerini heyecanla takip ederken uzmanlar bu sene sağlıklı kişilerin grip, risk grubundakilerin ise hem grip hem de zatürre aşısı yaptırması gerektiğinin altını önemle çiziyor.
Yayınlanma :
15.08.2020 15:14
Güncelleme :
15.08.2020 15:14


Aşı ile önlenen zatürrenin etkeni olan pnömokok bakterisinin, hastalardan yayılarak salgın yapan grip ve Covid-19 etkeni virüslerden farklı olarak üst solunum yolunda zaten bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Balkan, kişinin yaş ve kronik hastalıklara bağlı olarak bağışıklığının bozulması sonucunda alt solunum yoluna inerek zatürreye yol açtığını belirtti. Bu sebeple kronik hastalığı bulunanların zatürre aşısı yaptırmalarının faydalı olacağını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: