Kara: “Eğitimde hedeflere ulaşmak için ‘Küreyerelleşme’ gerekiyor”
Günümüzde uluslararası eğitimin önemli bir parçası haline gelen IB (Uluslararası Bakalorya) programları Öğretmen Kariyer Fuarı’nda düzenlenen “Uluslararası Program ve Müfredatlarının Türk Eğitimine Yansımaları” panelinde tartışıldı.İhlas Koleji Akademik Direktörü Yavuz Kara’nın moderatörlüğünde düzenlenen panele, IB Uluslararası Bakalorya Eğitimcisi Selda Mansur, Koç Lisesi Bölüm Başkanı ve IB Öğretmeni Dr.
Yayınlanma :
14.01.2020 15:45
Güncelleme :
14.01.2020 15:45


İhlas Koleji Akademik Direktörü Yavuz Kara’nın moderatörlüğünde düzenlenen panele, IB Uluslararası Bakalorya Eğitimcisi Selda Mansur, Koç Lisesi Bölüm Başkanı ve IB Öğretmeni Dr. Rafiye Duru, Kültür 2000 Koleji IB-DP Koordinatörü Angela Lucca ve Eğitim Programları ve Öğretim Uzmanı Eda Şahbaz katıldı. Panelin girişinde bir konuşma yapan İhlas Koleji Akademik Direktörü Yavuz Kara, medeniyetlerin çıkarmış olduğu eğitim sistemlerinin artık global değerleri de sahiplenmesi gerektiğini söyledi. “21. yüzyılda Global (evrensel) ve local (yerel) kelimelerinin bir araya gelen ve Türkçesi Küreyerelleşme olan “Glocalization” terimi ile tanıştık. Bu terim yerel medeniyetlerin çıkarmış olduğu eğitim sistemlerinin artık evrensel değerlerle de harmanlanması gerekliliğinden ortaya çıktı” diyen Kara, Glocalization teriminin eğitim sistemlerinde yer alması ile birlikte uluslararası program ve müfredatların da öneminin arttığını söyledi.
Ülkemizde bazı özel ve resmi okullarda uluslararası programlar ve müfredatlar doğrultusunda öğrenci yetiştirildiğine vurgu yapan Kara, “Uluslararası program ve müfredatlar ile daha iyi ve barışçıl bir dünya oluşturmak amacıyla gençlerin ortak vizyon ve misyon doğrultusunda gerekli beceriler, değerler ve bilgilerle donatılması hedefleniyor. Bu amaçla uygulanan programları genel olarak IB programları olarak adlandırabiliriz” ifadelerini kullandı. IB programlarının içeriğine de değinen Kara, programların disiplinler arası, kültürel, ulusal ve coğrafi sınırları aşan ve eleştirel katılımı, ufuk açıcı fikirleri ve etkin ilişkileri öne çıkaran bir eğitim sunduğunu belirtti.
Kara’nın konuşmasının ardından panelistler kendilerine yöneltilen sorular doğrultusunda IB, IB diploması, Türkiye’de IB diploması verilen okullar ve IB programlarında öğretmen ve öğrencilerden beklenen beceriler hakkında bilgiler verdiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: