Bakan Selçuk: Öğrencilerimizin uluslararası sertifikalar almalarını önemsiyoruz
MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Özellikle lise öğrencilerimizin ağ yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik ve otomasyon alanları gibi birçok alanda uluslararası sertifikalar almalarını çok önemsiyoruz dedi.
Yayınlanma :
14.01.2020 15:45
Güncelleme :
14.01.2020 15:45
Bakan Selçuk, Ankara'da bir otelde düzenlenen, 'Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı' tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Selçuk, internet, ağ yönetimi, siber güvenlik ve yapay zeka öğrenmenin sıradanlaşarak günlük hayatta kullanılan alet ve araçlara dahil olmasının, teknolojinin ne kadar olağanlaştığını gösterdiğini kaydetti. Bakan Selçuk, "Biz eğitimciler olarak, nesnelerin birbirine bağlanmasından önce, insanların birbirine bağlanması ile ilgiliyiz. Yani insanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve eğitim marifetiyle, insanın insanlaşmasına, insanlığın güzele, doğruya, iyiye yönelmesine hizmet etmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerle ilgili çalışmalarımızı, öğrencilerimiz, çocuklarımız için yapıyoruz. Bunun araçlara gereçlere de yansıması gerekiyor. Bu döngüyü tamamlamamız lazım" dedi.
'ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENİ KADAR ÖĞRENİCİDİR'
Yapılan tüm işlerde bilimi ve etiği birlikte düşünerek değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Selçuk, şöyle konuştu:
"Öğrenciler, öğretmeni kadar öğrenicidir. Eğer öğretmenler yetkinse, çocukların yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eğer çocuklarımız yetkin öğretmenlerle karşılaşırlarsa, o zaman onlar için daha farklı ufukların açılması içten olmayacaktır. Biz yaptığımız tüm işleri sadece işin kendisini yapmaktan çok öte, işlevsel olması, yararlı olması, insana ve eğitime hayırlı olması bakımından değerlendiriyoruz. Öğretmenlerin alacağı sertifikalar, öğrencilerin de uluslararası sertifikalara yöneltilmesi, özellikle lise öğrencilerimizin ağ yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik alanlar, otomasyon gibi birçok alanda uluslararası sertifikalar almasını çok önemsiyoruz. Lisedeki derslerle yetinmeyip eğer bu sertifikaları alırlarsa, çok daha gelişme fırsatı bulabilecekler ve sertifikaları biriktirerek dünyanın birçok ülkesinde çalışma imkanı bulacaklardır."
Program ile açılan nesnelerin interneti, siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimleriyle 19 bin bilişim teknolojileri öğretmeni öncelikli olmak üzere toplam 1 milyon öğretmene ulaşılması bekleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: