Medya takip kurumu Ajans Press, sokağa çıkma yasağının medya karnesini çıkardı. Ajans Press ve PRNet dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, 11 Nisan’dan bugüne kadar sokağa çıkma yasağı hakkında yazılı basın, televizyon kanalları ve web sitelerine 40 binden fazla haber yansıdığı tespit edildi.
Yayın grupları incelendiğinde konunun yerel ve ulusal olmak üzere tüm medyada yer aldığı saptanırken, haber başlıkları incelendiğinde özellikle belediyelerin bu süreçte halkın ihtiyaçlarını karşılamalarına yönelik yaptığı açıklamalarla konuşulduğu görüldü. Yasağın açıklanmasının ardından sokaklara akın eden vatandaşlar, bu süreçte hizmete kesintisiz devam eden fırıncıların ekmek dağıtması ve buna yine belediyelerin destek olması konuşulan başlıklar arasında yer aldı.
İŞTE EN ÇOK KONUŞULAN KELİMELER
Türkiye’de Covid-19 salgınının başlamasıyla gündem tamamen yerini salgına bırakırken ardından en çok konuşulan kelimeler ise sırasıyla; stok, tuvalet kâğıdı, maske, umre, yarasa, kolonya, eldiven, AVM, dezenfektan ve makarna olarak başlamıştı fakat gün geçtikçe entübe, vaka, evdekal, sokağa çıkma, ekmek gibi kelimelerin eklendiği saptandı.
Sokağa çıkma yasağı 3 günde 40 binden fazla haberle konuşuldu
Küresel bir tehdit haline gelen koronavirüs salgını, her geçen gün etkisini artırmaya devam ederken, önlem kapsamında 10 Nisan 00.00 itibarıyla 48 saat boyunca Zonguldak dâhil olmak üzere Türkiye’deki tüm büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak sadece 3 günde 40 binden fazla habere konu oldu.
Yayınlanma :
13.04.2020 10:45
Güncelleme :
13.04.2020 10:45


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: