Sakarya'da 'Camide milli maç' programına müftülükten ret! AK Partili vekilden açıklama
Sakarya'nın Hendek ilçesinde Rasimpaşa Camii'nde planlanan Dünya Kupası programı tartışma yaratmıştı. Müftülük programı veto ederken, programı düzenleyen AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci açıklama yaptı. İnci, "Milli maç yayını cami içinde değil, Rasimpaşa Camii Gençlik Merkezimizde gerçekleşti...
Yayınlanma :
09.06.2026 21:17
Güncelleme :
09.06.2026 21:17
İnci'nin planladığı gençlik buluşmasına göre organizasyon kapsamında, sabah namazının kılınmasının ardından cemaate kahvaltı ikram edilecek ve akabinde cami içerisine kurulacak dev ekranda A Milli Futbol Takımı'nın Avustralya ile oynayacağı Dünya Kupası maçı izlenecekti.
MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA: "İPTAL EDİLMİŞTİR"
Bu durum kısa sürede gündem olurken, Hendek İlçe Müftüsü Osman Sağlam bir açıklama yayınlamış ve şu ifadelere yer vermişti:
"Sakarya İli Hendek İlçe Müftülüğüne bağlı Rasimpaşa Camii'nde gençlik buluşmaları adı altında, gençlerin camiye teşvik edilmesi amacıyla yapılması planlanan; gençlerle sabah namazı buluşması, namaz sonrası kahvaltı ikramı ve akabinde 14 Haziran'da başlayacak olan Dünya Kupası maçlarının cami içinde yer alan devasa ekranlarda izlenmesi etkinliğiyle Hendek İlçe Müftülüğü'nün herhangi bir ilişkisi ve planlaması yoktur.
Zikredilen etkinlik, Sakarya Milletvekili ve aynı zamanda Hendek Merkez Rasimpaşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sn. Ali İnci tarafından organize edilmek istenmiş ve müftülüğümüzün istişare ve girişimleri ile iptal edilmiştir. Bilgilerinize arz ederim"
İNCİ'DEN AÇIKLAMA: "CAMİ İÇİNDE DEĞİL GENÇLİK MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"
Öte yandan konuyla ilgili olarap programı planlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci de açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan İnci şu ifadelere yer verdi:
"Biz Rasimpaşa Camii’nde etkinlik dediğimizde; bunun camimizin alt katında bulunan Gençlik Merkezi olduğunu bilenlere, bildiği hâlde konuyu farklı yerlere çekmeye çalışanlara açıkça ifade ediyoruz:
Milli maç yayını cami içinde değil, Rasimpaşa Camii Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilecektir. Gençlerimizin camiyle, kardeşlikle, milli heyecanla ve güzel bir ortamla buluşmasından rahatsız olanların meseleyi saptırma çabası beyhudedir"
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: