Okul önündeki taciz iddiasında serbest bırakılan şüpheliye ev hapsi verildi
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ilkokul öğrencisi kız çocuklarını takip ederek müstehcen davranışlarda bulunduğu ve teşhircilik yaptığı iddiasıyla 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan şüpheliye ev hapsi verildi.
Yayınlanma :
20.06.2026 20:56
Güncelleme :
20.06.2026 20:56
İhbar üzerine polis ekipleri, şüpheli A.C.’yi okul çevresinde aracı içerisinde suçüstü yakaladı. Şahsın yakalandığı sırada pantolonunun fermuarının açık olduğu ifade edildi. İlk ifadesinde suçunu itiraf eden şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Serbest bırakıldı
Yaklaşık bir ay cezaevinde kalan sanık A.C., Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesinde 13 Mayıs’ta görülen ilk duruşmada, emniyetteki ve sulh ceza hakimliğindeki itiraflarını baskı altında verdiğini iddia ederek hakkındaki suçlamaları reddetti.
Mahkeme, sanığın ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verdi. 11 Haziran’da görülen ikinci duruşmada ise sanığın ev hapsi kaldırılarak, haftada iki gün imza atma ve mağdurların okul ile ev adreslerine yaklaşmama şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmedildi.
Olay yerinde olan mağdur babalarından biri, trafikte kaçmaya çalıştığı iddia edilen şüpheli A.C.’ye müdahale ederek engel oldu. Yaşanan arbede nedeniyle mağdur babası hakkında "kasten yaralama" suçundan soruşturma başlatıldı.
Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti
Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin sanık hakkında verdiği adli kontrol kararını inceleyerek dosyayı karara bağladı. Yapılan değerlendirmede, sanık hakkında uygulanan mağdurların okul ve evlerine yaklaşmama yönündeki adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı kanaatine varıldı. Mahkeme, dosya kapsamındaki deliller, sanığın ikrar içerikli beyanları, mağdur ifadeleri ve mevcut delil durumu ile birlikte çocuğa karşı cinsel taciz suçunun niteliğini de dikkate aldı.
Ev hapsi verildi
Bu kapsamda, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını kabul eden mahkeme, sanık hakkında daha ağır bir adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Kararla birlikte sanığın "konutu terk etmemek" suretiyle adli kontrol altında tutulmasına hükmedildi. Mahkeme ayrıca, sanığın adli kontrol şartlarına uymaması halinde tutuklama kararı verilebileceği yönünde ihtarat yapılmasına da karar verdi.
|
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: