Öğrencilere sınav stresini yenmeyi anlattılar.
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim semineri düzenlendi. 'Sınav Stresi ve Motivasyon' başlıklı etkinlikte öğrenciler, sınav öncesi ve sırasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.
Yayınlanma :
12.03.2020 10:14
Güncelleme :
12.03.2020 10:19


Paragraf sorularına dikkat!
Sınav sırasında yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin uzun paragraf soruları olduğunu ifade ederek bu durumun öğrenciler üzerinde stres yarattığını ifade eden Türkçe Öğretmeni Onur Soğuk, "Anadilimiz Türkçe olmasına rağmen uzun paragraf sorularında sıkıntılar yaşanıyor. İyi okumalı anlamalı ve yorumlamalıyız. En çok zaman ve puan kaybettiren durumlardan biri bu uzun paragraflar oluyor. Çok fazla okuyun, soru çözün ve paragraf sorularına ağırlık verin. Günlük 50-60 paragraf sorusu çözün. Ne kadar hızlı okuyup, anlayıp, analiz ederseniz o kadar rahat olursunuz" dedi.
Disiplin ve konsantrasyon önemli
Sınavda dikkat ve konsantrasyonun önemine dikkat çeken Rehberlik Öğretmeni Muhammet Tosun ise "Sınavda anlam ve yorum sorularıyla konsantrasyon çok önemli. Konsantrasyonunuzu sağlayamazsanız Türkçe kısmında bocalama şansınız çok yüksek oluyor. Hangi sorunun kolay olduğunu bilemediğimize göre, çözebildiğiniz sorularla ilerlemeniz ve vakit kaybı yaratan soruları sonraki sürelere aktarmanızda fayda var. Bir de sınava girerken, hedefiniz ne kadar yüksek oluyorsa o derecede stres yaşanıyor. Doktorluk, avukatlık veya derece hedefiyle girdiğiniz zaman bunun karşılığı size stres olarak geri dönebiliyor. Yapmanız gereken disiplinle, konsantrasyonla sınava hazırlanarak, çok sayıda soru çözmek" diye konuştu.
https://www.gazeteavrasya.com/
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: