MENAJERLİK DE YILIN SOSYAL FARKINDALIK OLUŞTURAN YAZARI O
Cihat Dündar’ın kurucusu olduğu RC MENAJERLİK 2021 ÖDÜLLERİNDE YILIN SOSYAL FARKINDALIK OLUŞTURAN YAZARI ödülünü Aytekin Yazar aldı. Kadın Özgürlüğü adlı kitabı ile büyük bir kitleye ulaşan Aytekin Yazar, kadın hakları ve hayvan hakları ile ilgili keskin düşünceleri ve çalışmalarıyla da dikkat çekerek Yılın Sosyal Farkındalık Oluşturan Yazarı ödülüne layık görüldü. Aytekin Yazar Yaşanan yangın felaketlerinde zarar gören hayvan ve ağaçlarında kendisini oldukça üzdüğünü dile getirdi. Şu anda yeni eserleri ile okurlarıyla buluşmaya hazırlanan Aytekin Yazar, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Psikolojik Danışmanlık, Aile Danışmanlığı ve Yaşam koçluğu gibi alanlarda da özel seanslar vermeye hazırlanıyor ve danışanlarını bekliyor.
Yayınlanma :
24.08.2021 20:46
Güncelleme :
24.08.2021 21:20


Aytekin Yazar 1959 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinin Savaş köyünde yaşam yolculuğuna başladı. İlk okulu bitirdikten sonra öğretmen ve müfettiş olan babası Selahattin Yazar’ın görevi nedeniyle köyden ayrıldılar ve Anadolu’yu dolaştılar. Beş kardeşin ikincisidir. Kendisinin bir küçüğü olan kız kardeşini 2009 yılı Ocak ayında kaybetti, babasını ise 2007 yılı Temmuz ayında.
Liseyi Manisa Kız Öğretmen Lisesi’nde 1978 yılında bitirdi. 1979 yılında o zamanki adıyla Muğla Eğitim Enstitüsünü kazandı. 1980 yılı Şubat tatilinde Manisa’da siyasi bir olaydan tutuklandı. Haziran ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Okula dönüşü sonrası Denizli Eğitim Enstitüsüne sürgün olarak gönderildi. Bu arada 12 Eylül darbesi olmuştu ve yargılandığı dava İzmir Güzelyalı sıkıyönetim mahkemesine devredilmişti. Denizli’de okul idaresi hiçbir gerekçe göstermeden okuldan uzaklaştırma veriyordu. En son okuldan atılması gündeme gelmişti. Bu gelişmeler çerçevesinde tekrar üniversite sınavına girerek Bolu Eğitim Yüksekokulunu kazanmıştır. Denizli’den kaydını alarak Bolu’ya gitmiştir. Bu arada sıkıyönetimdeki mahkeme devam ediyordu. Bolu’da ikinci yılında 1984 yılı itibariyle dava sonuçlandı ve tutuklanarak cezasını yatmaya başladı. 1986 yılında cezaevinden çıktı.
Askerlik sonrası İzmir’e geldi. Askerlik sonrası Izmire geldi uzun süre özel eğitim kurumlarında danışmanlık yaptı. İşçi olarak inşaat sektöründe emekli oldu.8 yıllık bir beraberliği oldu ama resmi olarak hiç evlenmedi. Hayvanları çok sever, çocuk ve kadın hakları konusunda hassastır. Okuma alışkanlığı inceleme ve araştırmaya dayalıdır. Doğa ve toplumsal yaşamla ilgili konular üzerinde çalışır. Felsefe, ekonomi, doğa yasaları, pedagoji, antropoli, psikoloji ve psikiyatri gibi konular özel ilgi alanlarıdır. Hayata bakış açısı kurulu düzene karşı olmaya dayanır. Kendisiyle barışıktır. Ama sistemle değil. Bu arada açık öğretim işletme bölümünü bitirmek üzereyim, bunu da atlamayalım.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: