Kendi rekorunu kırdı, 13 yıldır aynı koltukta oturuyor
2023 seçimlerine kadar yeniden kâtip üye seçilen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, dönem sonunda bu görevde 15 yılını tamamlamış olacak. Özçelik, görev süresince yedi Meclis Başkanı ile çalıştı.
Yayınlanma :
09.07.2020 17:40
Güncelleme :
09.07.2020 17:40


TBMM iç tüzüğünde kâtip üyelerin görevleri “Tutanakların tutulmasını denetlemek, tutanak özetlerini yazmak, Genel Kurul’da evrak okumak, yoklama yapmak, oyları saymak, seçimlerin düzen ve dürüstlük içinde geçmesini denetlemek, söz sırasını kaydetmek” şeklinde sıralanıyor. Özçelik, TBMM’nin 22, 23, 24, 26 ve son olarak da 24 Haziran seçimlerinden sonraki 27’inci döneminde TBMM Kâtip Üyesi olarak görev yapıyor. Özçelik, bu yıllar içinde Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve son olarak da Mustafa Şentop olmak üzere yedi TBMM Başkanı ile çalıştı. Bu kadar uzun süre kâtip üyelik yapan başka bir milletvekili olmadığını söyleyen Özçelik, böylece Meclis tarihine en uzun kâtip üyelik yapan milletvekili olarak geçti.
GÖREVİMİ SEVEREK YAPIYORUM
Bazı yasama yıllarında bu görevine ara vermesine rağmen toplamda 13 yıldır TBMM Başkanlık Divanında aynı görevi yürüten Özçelik, önceki gün yapılan seçimlerle sekizinci defa kâtip üyelik koltuğuna oturarak, bir anlamda kendi rekorunu da kırmış oldu. Özçelik, gazetemize yaptığı açıklamada “Başkanlık Divanındaki görevimi severek yapıyorum. Orada uzun süre oturmak bazı arkadaşların canlarını sıkıyor. Uzun süre oturmak yorucu oluyor, ama ben orada olmaktan mutluyum. Sadece, metinleri okumuyoruz. Bazen muhalefet partileri ile iktidar partisi arasında uzlaşmacı görevi de görüyorum. Sıkıntılı, tartışmalı oturumlar sırasında, problemin çözülmesi için öneriler sunuyorum. Görüşme yapılacaksa ayaklarına kadar giderek uzlaşma arıyorum. Çok sıkıntılı, kavgalı ve gergin oturumlara da şahitlik ettik” dedi.
TECRÜBELERİMİ AKTARIYORUM
Özçelik, Genel Kurul’da kâtip üyelik görevini yürütürken çok tecrübe edindiğini belirterek “Ayrıca Divan’da görev yapmak Meclis’in işleyişi ve içtüzük konusunda tecrübe edinmemizi sağlıyor. Özellikle ilk kez milletvekili olan arkadaşlarımız açısından Başkanlık Divanında görev almaları önem arz ediyor. Kâtip üyeler olarak, tüm yasa metinlerini satır satır okuduğumuz için, Meclis’ten geçen her düzenlemeyi çok iyi biliyoruz. Başkanlık Divanına yeni giren arkadaşlara da tavsiyelerde bulunuyorum. Genel Kurul’da bir tartışma veya karışıklık olduğunda ne yapmaları gerektiğini, metinleri okurken zamandan nasıl tasarruf edeceklerini anlatıyorum. Arkadaşlarım da tecrübelerimizden istifade ettiklerini her fırsatta dile getiriyorlar” diye konuştu.
Türkiye Gazetesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: