Menderes’te “Rüşvet iddiasıyla görevden alınan eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın duruşması 10. Ağır mahkemesinde görüldü. Geçtiğimiz süreçte adli kontrol şartıyla bırakılan Kayalar için suçlamalar nedeniyle 4 yıl 12 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ilk duruşma gerçekleşti.
Davada Bien Otel’in sahibi Nurullah Ercan, Ali Bektaş, Mustafa Kayalar’ın kayınpederi Ruhi Durak, Songül Van, Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç de yargılanan isimler arasında yer alıyor.
RÜŞVET ALMADIMSuçlamalar hakkında kendisini savunan Kayalar, rüşvet almadığını söyledi. Kayalar, “Suçlamaları kabul etmiyorum rüşvet almadım. Bize ihbar gelmişti, birkaç yapı olduğuna ilişkin onun da planlamasını yapıp, ekiplerimizi gönderdik. Daha sonra biz şirket yetkilileri ile görüştük. Yan taraftaki arsayı alarak emsali gidereceklerini söylediler. Mühürledik, para cezası kesildi. Tüm işlemleri yaptık. Bizim farklı bir uygulamamız olmadı. 10 binlerce metrekarelik inşaat. Pandemi vardı, zaman geçti. Bu süreçte otel yetkilileri bizle görüşmek istedi, zaman geçti ama bu sürede müdürlüğümüz çalıştı. Büyük bir inşaat. Önce ihbar müdürlüğe gider, biz de hemen çalışın diye talimat verdik ve çalışma başladı” diye konuştu.
HABERİM YOKTU
Eşi Aslı Kayalar’ın babası Ruhi Durak’ın, otel inşaatını yapan, kendisinin rüşvet aldığı iddia edilen müteahhitlerin Bodrum’da yaptığı villalardan satın aldığından haberinin olmadığını anlatan Kayalar, “Kayınpederinin aldığı ev banka hesaplarıyla ilgili Kayalar, “Ev kayınpederimin bu olaydan 1 sene önce aldığı ev. Benim çok bilgim yok. 1 sene önce alınan ev. Ben kayınpederim evi aldıktan sonra öğrendim. Kimden aldığını da aldıktan sonra öğrendim. HTS baz kayıtlarının orada olması doğaldır” dedi.
NEDEN RÜŞVET VEREYİM?Otel inşaatının yüklenicisi ve Bodrum’daki villaların müteahhidine savunması soruldu:
Ben söz konusu otelin yüklenici firmasıyım. Babam da Bodrum’daki villaların sahibi, babam rahatsızlanınca villalarının inşaatına ben devam ettim. Villa Ruhi Durak’a 600 bin TL bedelle satıldı, satışını ben yaptım. Herhangi bir şeye karşılık değil, normal ticaret. Menderes’teki otel ve Bodrum’daki villalar ikisi ayrı devam eden inşaatlar. Babam uzun yıllar Menderes’te ticaret yaptı, tabi ki Ruhi Bey’le tanışma olabilir. Ben bir otel için neden kendi villamı rüşvet olarak vereyim. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Villa 600 bin TL’ye satıldı, tapuda 350 bin TL olarak gösterildi. Çünkü talep üzerine rayiç bedelden gösterildi. Aynı emsalde sattığım var, rakamı hatırlamıyorum ama size yazılı olarak sunabilirim. Villa satılırken inşaat halindeydi. Kaba inşaatı bitmişti. Benim Belediye Başkanı ile özel görüşmem olmadı. HTS kayıtlarına gelince benim Menderes’teki ofisimle belediye binası çok yakın. 1 tane baz istasyonu var, evim, ofisim orada. Aslı Kayalar’a gönderilen para boya ödemesi; tamamen ticari. Boyaların yapımının başlaması gerekiyordu. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum ” açıklamasında bulundu.
KAYALARIN KAYINPEDERİ DURAK: “OTEL SÜRECİNDEN HABERİM YOKTU”
Rüşvete aracılıkla suçlanan Mustafa Kayalar’ın eşi Aslı Kayalar’ın babası Ruhi Durak ise şu ifadeleri kullandı:
Halit Bektaş’tan aldım villayı. Biz ikimiz de inşaat sektöründeyiz, tanıyorum kendisini. Bize geldi söyledi, biz de aldık. Benim otel inşaatıyla ilgili bir süreçten haberim yok. Ben inşaat sektöründeyim, işim bu, inşaat. 600 bin TL’ye villayı aldım 1 milyon 400 bin TL’ye sattım. İşim bu, kar yapıp villayı sattım. Otel inşaatıyla ilgili bilgim yok, yerini bile bilmem. Ev için sadece Halit ile muhataplığım oldu. Benim bu villayı aldığımdan damadımın haberi yoktu, kimsenin haberi yoktu.”
Kızınızın bu şirketle olan alışverişinden haberiniz var mıydı” sorusunu yanıtlayan Durak, “Hepimiz aynıyız, paramız gelince borcumuzu öderiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: