İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri için adaylarını belirledi. İYİ Parti İzmir'de 2. Bölge'den Mümin YALÇINKAYA da aday olarak gösterildi.
İzmirliler Mümin YALÇINKAYA’nın kim olduğunu merak ediyor.
İşte kısaca Mümin YALÇINKAYA'nın özgeçmişi:
Konya İli, Ilgın İlçesi, Aşağıçiğil Nahiyesi 01.01.1966 yılı doğumludur.
Doğduğu köy: Aşağı Çiğil, değişen adı ile Çiğil dört bir yanı dağlarla çevrili şirin küçük bir belde dir. Küçük bir kesim tarım ile geçimini sağlamaktadır. Bir çok köyde olduğu gibi geçim kaynağı oluşturulamadığından 1985’li yıllarda 9.000 olan nüfus şimdilerde 2.300’e kadar gerilerken. Kalanlar ise kısıtlı sayıda eli iş tutanlar ile yaşlılardan oluşmaktadır.
Bir köy çocuğu olarak dünyaya gelen Yalçınkaya daha o yıllar da içindeki cevheri fark etmiş ve kendisini geliştirerek okumaya iyi bir eğitim almaya yönelmiştir.
İlk, orta ve lise tahsilini doğup büyüdüğü yer olan Aşağıçiğil’de tamamladı. Kitap okumayı çok seven bir öğrenciydi. Kitaplıktaki tüm kitapları okur, okula hep çok severek giderdi. Özetle ilkokul, orta okul ve liseyi birincilikle bitirmiştir.
Üniversite hayatı Bursa’da geçti. 1983 – 1987 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü 4 yıl da tamamladı.
Üniversite hayatının üçüncü senesinin başlarında çalışma hayatına atıldı:
O günlerden bu günlere aktif çalışma hayatının içerisinde. yer alan Yalçınkaya Askerlik görevi öncesi özel sektörde birinci sınıf defter tutan bir muhasebe görevlisi olarak çalıştığı işte titiz ve dikkatli olduğundan kimsenin işini kendisine hatırlatmasına müsaade etmedi. Hatta beklenen zamandan çok daha hızlı sonuçlandırırdı. Değerlerinin saygınlık, ciddiyet, dürüstlük, samimiyet, işine bağlılık noktasında asla taviz vermemek olduğunu bu doğrultu da insanın her zaman bunun karşılığını alacağını söyleyen Yalçınkaya Vatani görevini, Erzincan 3. Ordu 53003 Mühimmat Bölüğün de Asteğmen olarak yapmıştır.
Bankacılık yılları:
Bankacılık serüveni'ne 30.04.1990 yılında başladı. İlk sekiz yıl sessiz sedasız ancak çok başarılı bir çalışma hayatı oldu. Sonrasında ne var ki bağlı bulunduğu sendikanın iyi yönetilmediği gibi PKK gibi terörist örgütün aleni propagandasını yapan bir başkanının varlığından rahatsız, hatta sinir bozucu şekilde çalışmak durumunda kaldı. Rakip aday olma girişiminde bulunsa da aday olmaması gerektiği konusunda a dan z ye banka yönetimi ve sendika yönetimi sıra sıra karşısına geçti. Ama ok yaydan çıkmıştı. Tüm restleri gördü Aday oldu.
1997 yılı Ekim ayından itibaren iş hayatı çok renkli geçti. Moda tabiri ile mobing çok hafif kalır. Bütün bunları aşmak kendisi için hiç de zor olmadı. Zira bütün canlıların rızkı benim teminatım altındadır diyen bir Allah’ın kulunu kim ve ne korkutabilirdi ki. Çok çalıştı o işini aşkla yapan biriydi.
Sürekli projeler üretip. İzin verilen kadarını gerçekleştirebildi. Ciddi personel tasarrufu sağlayacak, aynı zamanda iş kalitesinin arttığı uygulamalar, satışta uzun süre bölge birinciliği getiren özgün, olmaz olamaz itirazları yapılan uygulamalar ile harika sonuçlar elde etti.
Bankacılığı çok severek yapmış olmasına rağmen emekli olma kararını verdi. Hala 20 yıllık enerjisi olsa da başka işler yapmak üzere buraya kadar diyerek final yaptı. Emekliliğine 18 gün kala ortağı olduğu şirketin temelini attı.
DAMS Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı:
Şimdiler de ise 2015 yılında aşkla başlayıp öylece sürdürmekte olduğu sanayide faaliyet göstermektedir. DAMS şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak yüzde yüz yerli ve bir dünya markası tasarımı ile başlayan üretim DAMS Dünyanın her yerinde sadece mükemmeli sunar prensibi ile üretim yapıyor.
Kısaca DAMS endüstriyel ekmek üreticisi fabrikalara 25 gramdan 220 grama kadar ekmek hamuruna şekil veren makinalar ile bu ürünler pişirilip soğutulduktan sonra tek tek yada grup halinde paketlemeler yapan makinalar ve Tortilla Hatları üretmektedir. 30 ülkeye ihracat yapmakta olan www.damsmachine.com sitesine ziyaret edip inceleyebilirsiniz.
İzmir'in Bornova ilçesin de ikamet eden, aktif siyasetin içinde 1980 yıllarından itibaren var olan ve İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan Mümin YALÇINKAYA evli ve 3 çocuk babasıdır.
Yorumlar
Kalan Karakter: