Örgütün resmi açıklamasında, İsrail güvenlik kabinesinin Gazze'ye yönelik operasyonları genişletme kararına tepki gösterildi. Açıklamada ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki yakalama kararına atıfta bulunularak, İsrail yönetiminin Gazze'deki sivil halka yönelik politikaları eleştirildi.
Hamas yetkilileri, İsrail'in son kararını bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirebilecek bir adım olarak nitelendirdi. Açıklamada, "İşgal (İsrail) hükümetinin Gazze'deki kara operasyonlarını genişletme planlarını onaylaması, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri feda etme yönünde açık bir karardır" ifadelerine yer verildi.
İSRAİL'İN İŞGAL PLANI
İsrail güvenlik kabinesi, Gazze'ye yönelik saldırıların genişletilmesi planını 5 Mayıs'ta kabul etmişti.
Söz konusu plan, Gazze'de daha fazla bölgenin işgal edilmesini ve "tampon bölgelerin" genişletilmesini içeriyor. Planda, ayrıca İsrail ordusunun işgal ettiği bölgelerden geri çekilmemesi ve Filistinlilerin zorla Gazze'nin güneyine göç ettirilmesi de yer alıyor. Planın kabul edilmesi sonrası yerel basına konuşan İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'yi kalıcı olarak işgal edeceklerini söylemişti.
İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya bu ay yapacağı ziyaret sona erinceye kadar esir takası anlaşmasına varılmaması halinde ordunun Gazze Şeridi'ne geniş çaplı saldırıları başlatmayı planladığını yazmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: