İBB'den yapılan açıklamaya göre, 86/10553 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararına dayandırılan çalışmaya göre taksi, dolmuş minibüs ve umum servis araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esasları doğrultusunda satış işlemlerinde "meslek" şartı aranacak.
İlgili Haber:UKOME toplantısında 1000 yeni taksi teklifi reddedildi
Mevcut taksi plaka sahiplerinin, plaka satışını yaparken alıcının "Şoförlük Mesleğini Geçim Kaynağı Olarak Seçmiş" olmasına bakılacak. Buna göre alıcının tek geçim kaynağının "şoförlük" olduğunu ispatlaması gerekecek. Ticari plaka tahsis belgesi başvurularında kişinin beyanında şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olduğunu ve sürekli olarak icra ettiğini belgelemesi gerekecek. Bu belgelerde de ilgili resmi kurum onayı aranacak.
PAYLARA BÖLÜNEREK SATILAMAYACAK
Yeni düzenlemeye göre, ticari plaka alımında çoklu hisselere bölünmesi de ortadan kaldırılacak. Denetimler kapsamında araç sahiplerine ulaşılması gereken durumlarda da sıkıntılar yaşanmasından dolayı veraset, mahkeme kararları gibi kanuni zorunluluklar dışında ticari bir plaka mevcut hisse oranından daha küçük paylara bölünerek satılamayacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: