Süper Lig'in 9. haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, puan kaybına izin vermedi.
Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, 23. dakikada Anderson Talisca'nın penaltı golüyle öne geçti. Ataklarını sürdüren sarı-lacivertliler, 41. dakikada Marco Asensio ile farkı 2'ye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 üstün gitti.
İkinci yarıya tutuk başlayan Fenerbahçe, birkaç pozisyon üretmesine karşın son paslarda başarılı olamadı. Konuk ekip, 59. dakikada Serginho'nun golüyle farkı 1'e indirdi. Golün ardından yarı sahasına çekilen ve hücuma çıkmakta zorlanan Fenerbahçe, kalan bölümde kalesinde başka bir gole izin vermedi ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Fenerbahçe, bu galibiyetle ligde puanını 19'a yükseltti. Fatih Karagümrük ise 3 puanla son sırada kaldı.
UĞUR MELEKE VE FIRAT AYDINUS'TAN FENERBAHÇE DEĞERLENDİRMESİ
Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük karşısında sergilediği performansı Hürriyet yazarları Uğur Meleke ile Fırat Aydınus, bugün kaleme aldıkları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar;
UĞUR MELEKE: SADETTİN SARAN BENCE SPALLETTI'Yİ İKNA YOLU ARAMALI!
Karagümrük'ün bence iyi bir teknik direktörü var ancak kadro kalitesi açısından ligin en zayıf takımı konumundalar. Dün Kadıköy’de ikinci 45 dakikayı tandemde 2003’lü Anıl ve 2007’li Muhammet’le oynadılar... Ahmet Sivri, Larsson, Fofana ve Kranevitter dışında bence ikinci küme seviyesinde bir oyuncu grubu. Ve pozitif futbol sevdalısı, saygıdeğer teknik adam Licka’nın işi gerçekten zor.
Fenerbahçe dün bu zayıf Karagümrük’e karşı maça tempolu başladı, ilk devrede bazı bölümlerde atak sürekliliği sağladı. Ve bunun sonucu olarak da 2-0 ile gitti soyunma odasına. Ancak ikinci yarıda Fenerbahçe’nin kronik rahatsızlığı bir kez daha devreye girdi: Teknik adamlar değişiyor, sportif direktörler değişiyor, hocalar değişiyor. Ancak Fenerbahçe’nin skoru aldıktan sonra vitesi lüzumundan fazla küçültme hastalığı değişmiyor! 8 haftada 7 kez kaybederek ligin dibine yerleşen, ilk 8 maçın 5’inde gol atamamış Karagümrük’e karşı 2-0’dan sonra yine kâbus yaşamayı başardı Fenerbahçe!
Domenico Tedesco’nun teorik bilgisine ve iyi niyetine inanmakla birlikte, bu kaotik Fenerbahçe sorununu çözebilecek deneyime sahip olduğu konusunda kuşkumu zaten geldiği gün yazmıştım. Yaşı çok genç. Şampiyonluk beklentisi olan hiçbir yerde çalışmadı. Ve Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan camia lideri teknik adam profili değil. İşi zor gerçekten Tedesco’nun. Tekrar söylüyorum: Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan teknik adam Spalletti. Saran’ın onu ikna için çabalaması gerek.
ASENSIO KAPTAN OLMALI
Dün Fenerbahçe, onda biri değerindeki “bir buçuğuncu lig takımı” Karagümrük’e karşı kâbus bir devre oynarken, bir sarı-lacivertli futbolcuyu tüm bu tablonun dışında değerlendirmek lazım. Asensio, Fenerbahçe formasıyla sahaya adımını attığı andan itibaren profesyonelliğiyle, iştahıyla, kalitesi ve çabasıyla bambaşka bir yerde. Cebinde Premier Lig, La Liga ve İspanya Milli Takımı formasıyla 500 maç var ama sanki her müsabakaya ilk kez futbol oynuyormuşçasına iştahla çıkıyor. Her şeyini sahaya bırakıyor. Skriniar’a büyük saygı duyuyorum ama bu Asensio, kaptanlığa çok yakışır bence.
FIRAT AYDINUS: 3 PUANIN GÖLGESİNDE SORU İŞARETLERİ!
Evet, belki Fenerbahçe maça istekli, iştahlı ve baskılı bir başlangıç yaptı gibi görünse de, oyunun hâkimiyetini tam anlamıyla eline aldığı söylenemez. Penaltı golüne kadar üretkenlik ve pozisyon verimliliği oldukça düşüktü. Mücadelesi yüksek tempoda oynanan ancak pozisyon açısından kısır geçen bir maç izlerken, öne geçtikten sonra Fenerbahçe oyunu biraz daha domine etmeye çalıştı. Ancak bu kez de kabuğundan çıkan ve pozisyon arayan bir Karagümrük sahneye çıktı.
EN İYİ ASENSIO’YDU
Maçın 41. dakikasında Asensio’nun başlattığı atakta Kerem ile işbirliği sonucunda Fenerbahçe ikinci golü buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Attığı golden bağımsız olarak, forvet arkasında oynadığında farkını net biçimde ortaya koyan Asensio, Fenerbahçe adına ilk yarının en etkili ismiydi. Tabii bu 45 dakikada İsmail Yüksek’in performansı da göz ardı edilmemeli.
ZİNCİRLEME HATALARDA GOLÜ YEDİ
İkinci yarının başlangıcı, tempo ve oyun anlayışı bakımından ilk devreye benzerlik taşısa da, Fatih Karagümrük gol öncesinde yaklaşık dört-beş dakikalık bir bölümde oyunun kontrolünü eline aldı. Bu süreçte Fenerbahçe’de Talisca ile başlayan, orta saha, savunma ve kaleci hattında devam eden zincirleme hatalar sonucunda Serginho farkı bire indirdi.
İMDADA KIRMIZI YETİŞTİ
Bu golün ardından Fenerbahçe’de skoru koruma içgüdüsü belirgin şekilde öne çıktı ve bambaşka bir ikinci yarı izledik. İkinci 45 dakikada sahada Karagümrük hakimiyeti vardı; Fenerbahçe oyuncuları ve teknik direktör Tedesco ise adeta oyunu seyretmekle yetindi.
83. dakikada Balkovec’in gördüğü kırmızı kart Fenerbahçe adına adeta bir “kurtuluş” anı oldu. Sonuç olarak sarı lacivertliler sahadan galip ayrıldı ancak oyun olarak özellikle ikinci yarı itibari ile ciddi soru işaretleri bıraktı.
Yorumlar
Kalan Karakter: