- Buca’da koronavirüs denetimleri tam gaz: Kaçak el dezenfektanı ve yüz maskesi baskını - Vatandaşın can güvenliğiyle oynayanlara geçit yok - El dezenfektanı üreten tinerci ve merdiven altı maske imalatına baskın.
Buca Belediyesi Zabıtası, vatandaşların can güvenliği için koronavirüse karşı en çok kullandığı ürünlerden el dezenfektanı ve yüz maskesinin kaçak üretimine izin vermedi. Koronavirüs denetimleri kapsamında, daha önce mühürlenmesine rağmen kaçak tiner üretimi yapan bir işletmenin piyasadaki boşluktan yararlanarak kanserojen el dezenfektanı ürettiği bir depoya ve standartlara aykırı yüz maskesi üreten merdiven altı imalathaneye suçüstü yapıldı.
Yayınlanma :
24.03.2020 09:58
Güncelleme :
24.03.2020 09:58


Buca’nın özellikle sanayi mahallelerinde yapılan denetimler sonucu, vatandaşların koronavirüs önlemleri kapsamında her gün birçok kez kullandıkları el dezenfektanı ve maskelerin kaçak üretimini yapan imalathanelerin izi sürülerek baskın yapıldı.
DEZENFEKTAN DEĞİL KANSER DEPOSU
İlk olarak Buca Kaynaklar Olduruk mevkiinde daha önce kaçak tiner deposu olarak faaliyet gösteren ve zabıta ekiplerince ruhsatsız olarak tespit edilip mühürlenen işletmeye baskın gerçekleşti. Piyasada el dezenfektanı satışlarının artmasını fırsat bilen işletmeci, kapatılan depoyu yasa dışı olarak yeniden açıp, sağlıksız koşullarda dezenfektan üretmeye başladı. Yürütülen çalışma kapsamında kanserojen madde içeren ve cilt hastalıkları yapmaya neden olabilecek yüzlerce litre dezenfektana el kondu.
SAĞLIKSIZ MASKE İMALATHANESİ
Denetimler kapsamında bir diğer baskın ise Göksu Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Vatandaşların solunum yollarını muhafaza etmek için yoğun olarak kullandıkları ve bir dönem piyasada kara borsaya düşen yüz maskelerinin imalatını yapan bir merdiven altı depoya basın gerçekleştirildi. Depoda, basit yöntemlerle hiçbir tıbbi standarda uymadan hazırlanan ve piyasaya sürülmek üzere imal edilen yüzlerce maskeye el konuldu.
İki işletmede de Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonucunda sorumlular hakkında tutanak tutularak cezai işlem başlatıldı. İnsan sağlığını hiçe sayarak hazırlanan ürünlere ise imha edilmek üzere el konuldu.
https://www.gazeteavrasya.com/
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: