Bakan 'Biraz sabredin' dedi! Başkan Erdoğan açıklayacak!.
Ordu'da incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fındık fiyatları ile ilgili açıklamada bulundu. Pakdemirli, açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını bildirdi.
Yayınlanma :
17.07.2020 19:31
Güncelleme :
17.07.2020 19:31


Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya giden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bolaman Projesi Tanıtım Toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada fındık rekoltesine de değinerek, 2020 yılı fındık rekoltesini 665 bin ton olarak öngördüklerini belirtti.
Karadeniz ve Ordu Fındık müstahsilinin, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte TMO'nun üretici dostu fiyat politikalarından memnun olduğunun altını çizen Pakdemirli "Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hasat öncesi açıklanan fındık alım fiyatları üreticide büyük memnuniyetle karşılanmıştı. Fındık rekoltesini belirlemek amacıyla, üretim yapan illerimizde "Fındık Rekolte Tahmin Komisyonları'nı" oluşturduk. Sahadaki fındık bahçelerini gezen komisyonlar, çotanakları sayarak önce ilçe, daha sonra da il rekolte tahminlerini belirlemiştir. Buna göre 2020 yılı fındık rekoltemizi, 665 Bin ton olarak öngörmekteyiz" açıklamasını yaptı.
Ulusal ve uluslararası piyasaları da her gün takip ettiklerini belirten Bakan Pakdemirli "İnşallah bu sene fındık alım fiyatları, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yine hasat öncesi açıklanacaktır. TMO da, bu konuda hazırlıklarını tamamladı. Ordumuza, Karadeniz'imize ve Ülkemize şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Bolaman Projesi 2021-2027 döneminde uygulanacak
Bolaman Projesinin Ordu'nun 12 ilçesi ile Tokat'ın 3 ilçesini kapsadığını ve 2021-2027 döneminde uygulanacağını ifade eden Pakdemirli "Boloman Projesi havza içerisindeki doğal kaynakların korunmasından, ekonomik gelişmeye, tarım ve turizmden, ulaşım ve istihdama kadar birçok alanı kapsayan çok yönlü ve uzun soluklu bir projedir. Orman Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülecek bu proje hem Ordu, hem de bölge için büyük bir yatırım olacaktır" diye konuştu.
Bu hafta yaşanan sel felaketi nedeniyle Rize ve Artvin'de kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:
"Çok uzun değil, geçen yıl 15 Mayıs'ta burada da felaketi yaşadık. Çok şükür alınan önlemlerle bir canın bile burnu kanamadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar çerçevesinde, Aybastı'da, Ordu'da, Karadeniz'de ve ülkemizde; doğa olaylarına, afetlere karşı özel önlemler ve rehabilitasyon projeleri geliştiriyoruz. Doğal afetlerin, felaketlerin önüne bilimi, aklı, tekniği koyduğunuzda yıkıcı hasarların şiddetini ciddi oranda azaltıp, bölgeyi rehabilite edebilirsiniz. Bu uzun soluklu bir yolculuk; emek ve zaman istiyor. Bölgenin tüm bileşenlerinin katılımını ve katkısını istiyor. Birlikte elimizi taşın altına koyacağımız proje ile bölgenin kaderinde ve orman köylümüzün gelirinde önemli değişiklikler yapacağımıza inanıyorum"
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: