F.Bahçe'nin Avrupa Ligi’ndeki kritik maçta Aston Villa karşısında aldığı 1-0’lık yenilgi dış basınında büyük yankı uyandırırken, 8 kurtarışla önce çıkan kaleci Marco Bizot ve golü atan Jadon Sancho manşetlere taşındı. İngiliz ve diğer Avrupa basınında öne çıkan yorumlar şöyle:
· BiRMiNGHAMLiVE: Unai Emery’nin takımı, Fenerbahçe’nin bu sezon daha önce sadece bir kez yenildiği Chobani Stadı’nda gerçek bir karakter sergiledi.
· RECORD: “Villa, son 16 turuna yükseldi, ancak Emery ile Tielemans gerilimi nedeniyle gece İngiliz ekibi için huzurlu bitmedi.
'ASTON VILLA'DAN ETKİLEYİCİ GALİBİYET'
· ESPN: Aston Villa’nın etkileyici Avrupa performansı. Sancho, takımını son 16 turuna yaklaştırdı. Kaleci Marco Bizot, Martinez’in yokluğunda 8 kurtarışla takımın üstünlüğünü korumasına yardımcı oldu. Gösterdiği çabayla büyük bir sınavdan geçti.
· DAiLYMAIL: Aston Villa, İstanbul’da kulakları sağır eden bir gürültü eşliğinde oynanan maçta etkileyici galibiyetle, son 16’yı garantiledi.
· THE SUN: Jadon Sancho, Premier Lig ekibini son 16 turuna taşıdı. Villa, birçok kurtarış yapan Marco Bizot’un muhteşem kalecilik performansına minnettar kaldı.
'SANCHO'DAN ASENSIO'NUN EVİNE BASKIN'
· THE GUARDiAN: Tielemans ve Unai Emery tartıştı, Jadon Sancho Villa’ya turu getirdi.
· BBC: Sancho Türkiye’de etkileyici bir performans sergiledi ve Morgan Rogers ile birlikte gerilimli atmosferde Villa’nın en yaratıcı oyuncusu oldu. Villa İstanbul’daki galibiyetini garantilemek için VAR müdahalesine ihtiyaç duydu.
· THE TELEGRAPH: Emery’nin ‘oğlum’ dediği Tielemans’a yaptığı itme, Villa’nın galibiyetini gölgede bıraktı.
· MARCA: Jadon Sancho, Marco Asensio’nun ‘evine’ baskın yaptı.
· A BOLA: Tartışma ve itiş kakış: Unai Emery ile Tielemans arasında anlaşmazlık çıktı.
Yorumlar
Kalan Karakter: