Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.
Yaklaşık 30 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yeni asgari ücreti net 11 bin 402, brütü ise 13 bin 414 lira olarak açıkladı.
Işıkhan, ayrıca, “Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı, saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde başlamıştı.
“PERŞEMBE’YE KALMADAN BİTİRECEĞİMİZİ UMUT EDİYORUM”
İlk toplantısını 13 Haziran’da, ikinci toplantısını ise dün yapmıştı.
Türk-İş Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere “Perşembeyi bulmadan netice bulunacağını umut ediyorum. Belli bir noktaya geldik. Sayın Bakan ile görüşeyim Perşembe’ye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50” demişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: