ABD merkezli The New York Times (NYT) gazetesi, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik savaşının ardından başlayan müzakere sürecine ilişkin dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Gazeteye konuşan ABD'li yetkililere göre Washington yönetimi, ateşkes sonrasında İsrail'in İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf'ı hedef alabileceği endişesini dolaylı kanallar üzerinden Tahran'a iletti. Haberde, ABD'li yetkililerin bölgedeki muhatapları aracılığıyla İran yönetimine, İsrail'in söz konusu iki ismi hedef alabileceği yönünde uyarı mesajı gönderdiği öne sürüldü.
ARAKÇİ VE KALİBAF MEŞRU HEDEF LİSTESİNDEYDİ En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin. kaynak olarak ekleyin Bu kapsamda Abbas Arakçi ile Muhammed Bakır Kalibaf'ın da meşru hedefler arasında yer aldığı belirtilirken, nisan ayı başında ilan edilen ateşkes sonrasında iki ismin İran'ın müzakere heyetine liderlik etmeye başlamasıyla tablo değişti. Yetkililer, bu isimlere yönelik olası bir suikast girişiminin müzakere sürecini sabote edebileceği ve çatışmaları yeniden tırmandırabileceği endişesinin öne çıktığını ifade etti. İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI İRAN HAVA SAHASINA GİRDİ İDDİASI Haberde, İran Meclis Başkanı Kalibaf'ın 12 Nisan'da doğrudan hedef alınabileceğine ilişkin dikkat çekici bir iddiaya da yer verildi.
İddiaya göre Kalibaf, İslamabad'da ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ile yaptığı görüşmenin ardından İran'a dönerken uçağının İsrail tarafından hedef alınabileceğine yönelik istihbarat alındı. ABD'li iki yetkilinin aktardığı bilgiye göre, Irak üzerinden İran hava sahasına giren iki İsrail savaş uçağının tespit edilmesi üzerine İran güvenlik birimleri Kalibaf'ın uçağını uyardı. Bunun üzerine uçak, İran'ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentine acil iniş yaptı.
Kalibaf ve beraberindeki heyetin ise Tahran'a kara yoluyla geçtiği öne sürüldü. Habere göre İslamabad yönetimi, Arakçi veya Kalibaf'ın öldürülmesi halinde ateşkesi müzakere edecek muhatap kalmayacağı uyarısında bulundu. Pakistanlı yetkililerin bu mesajı Washington'a ilettiği, bunun üzerine ABD'nin İsrail'den söz konusu iki ismi suikast listesinden çıkarmasını talep ettiği iddia edildi.
Türkiye’deki NATO Zirvesi öncesi kritik rapor: ‘Gizli filo’ Avrupa’yı karıştırdı! 15 ay fark edilmedi… Putin ne planlıyor? Haberi görüntüle
Yorumlar
Kalan Karakter: