Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbass krizi ile ilgili yeni açıklamalar geldi.
Rusya'nın bölgeye askeri yığınak yapması ile zirveye çıkan kriz Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere'nin de gündeminde
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Raab ile yaptığı telefon görüşmesinde Donbas krizini de ele aldı.
10Sınır krizinde tansiyon düşmüyor! İşte Ukrayna ve Rusya'nın askeri güçleriReuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, iki bakan görüşmede Rusya'nın bölgedeki tansiyonu düşürmesi konusunda hemfikir olduklarını belitti.
Raab tarafından yapılan açıklamada ise 'ABD ve İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı dengesizleştirmek için yürüttüğü kampanyaya karşı çıkıyor' ifadesine yer verildi.
İpler iyice gerildi: Rusya'dan peş peşe ABD açıklamaları!İki bakanın dün akşam saatlerinde yaptıkları görüşmede Afganistan meselesinin de ele aldığını belirtilmişi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, Blinken'ın, Raab ile yaptığı telefon görüşmesinde Prens Philip'in 99 yaşında yaşamını kaybetmesinden dolayı taziyelerini ilettiğini bildirmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: