2026 Babadağ Ultra Maratonu başladı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz’in eşsiz doğasında gerçekleştirilen Babadağ Ultra Maratonu’nda ilk gün yarışları başladı.
Yayınlanma :
26.04.2026 15:22
Güncelleme :
26.04.2026 15:22
Maratonun ilk günü, sabah saat 07.00’de start alan 56K ve 30K koşusuyla başladı. Ardından saat 08.00’de 15K Skyrunning Dragon ve saat 10:00’da 26K Down Hill etaplarında sporcular start aldı. Yarışlar yüksek tempolu anlara sahne olurken, günün sonunda düzenlenecek ödül töreniyle ilk etap tamamlanacak.
İlk gün yarışında 15K Skyrunning Dragon kategorisinde birinciliği İbrahim Güneş (02:07:27), ikinciliği Sadık Başar, üçüncülüğü ise Coşkun Keskiner aldı.
30K yarışında ise startı ilk gören 03:33:35’lik performansıyla Rusya’dan Aleksei Stepanov oldu. Güngör Özege ikinci olurken, Mehmet Türkmen ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.
26K Down Hill kategorisinde 2 saat 36 dakika 48 saniyelik zamanla Mustafa Şahin lider tamamlarken Özgür Arat ikinci Mustafa Kartal ise üçüncü oldu.
Yarın gerçekleştirilecek ikinci etapta ise 14K Kayaköy History Run, 5K Ölüdeniz Run ve özel olarak hazırlanan 23 Nisan Çocuk Koşusu ile etkinlik sürecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: